5200 Nm aan koppel!

5200 Nm aan koppel!

Als je de naam Michelin hoort, denk je meteen aan banden en het dikke witte ventje. Je zou dus niet zo snel verwachten dat Michelin een auto bouwt. Maar daar komt nu verandering in want Michelin heeft een conceptwagen laten zien. De naam van deze grappige machine is de Michelin's Active Wheel Concept Car. Als je de naam van deze concept leest, denk je bij jezelf wat hier nou eigenlijk interessant aan is. De foto is ook helemaal niet iets om warm van te worden.

Het is wel erg speciaal dat deze Active Wheel Concept Car in de bochten mee hangt, waardoor je extra snel kunt veranderen van richting. Je zou zeggen dat het daarmee gezegd is maar dat is niet zo want dit karretje heeft een gigantisch koppel van 5200 Nm. Daar kunnen de meeste vrachtwagenfabrikanten nog jaloers op zijn! Dit hilarische koppel komt van vier elektromotoren waarvan elk 1300 Nm levert. Omdat elektromotoren al heel veel koppel leveren bij een laag toerental sprint hij ook nog eens snel weg. Wanneer je remt functioneren de elektrische motoren als generatoren.

Wat is er nog meer te bespeuren. Nou... de ophanging is actief, dat wil zeggen dat er een andere motor de ophanging aandrijft, waardoor de auto van 100mm naar 350mm omhoog schiet. Als je dit alles wilt zien klik je op de link voor het vette filmpje.



Veel kijk en lach plezier!

Het filmpje

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag