2010: vijf topspots uit Zwitserland

  • Emil
  • 11-01-2011 16:17
  • 5224
  • 15

2010: vijf topspots uit Zwitserland

Zwitserland is een rijk land midden in de Alpen. Veel mensen gaan er skiën, bijvoorbeeld in Sankt Moritz. In de zomer komen veel mensen naar Genève om lekker te chillen aan het meer of in het voorjaar voor een bezoek aan de beroemde autobeurs. Zwitserland staat in de ranglijst met het meest aantal toegevoegde spots in 2010 op nummer zeven. Hierbij dus weer vijf topspots!

Bentley Continental Supersports Coupé

Een verkoopkanon van Bentley en ook een kanon om mee te rijden. Wie achter het stuur van de Supersports Coupé stapt weet zeker dat hij 630 pk onder zijn rechterpedaal heeft zitten. Het vermogen slingert de meer dan twee ton zware coupé in slechts 3,8 seconden naar de 100 km/u. In Genève werd in het begin van 2010 een monsterlijk dik exemplaar gespot. Dat komt natuurlijk door de matzwarte lak en de zwarte velgen. Het maakt de auto tot een ware duivel op wielen. Ondanks het vermogen en het uiterlijk wordt de Supersports door veel eigenaren gewoon als dagelijks vervoersmiddel gebruikt. Dat is de belangrijkste eigenschap van de Continental GT, zijn bruikbaarheid.

2010: vijf topspots uit Zwitserland

Lamborghini Gallardo LP560-4 Affolter

Opnieuw in deze top vijf serie een mat gekleurde auto. Het betreft hier een Lamborghini afkomstig van de dealer die verantwoordelijk is voor het pakket waarvan de Gallardo LP560-4 is voorzien, een Affolter tuning kit. Dat houdt onder andere meer vermogen en een opvallende spoiler in. Affolter kan nog verder gaan met het tunen van de Gallardo indien daar vraag naar is. Denk dan aan bredere spatborden en sportievere bumpers. Fraai aan dit exemplaar is de harmonie van het gebruik van kleuren. Het is een topspot en daarom in dit selecte groepje.

2010: vijf topspots uit Zwitserland

Maserati MC12

Waar je ook komt in Zwitserland overal maak je kans een serieus dikke auto tegen te komen. Zelfs in kleine dorpjes als St. Moritz of Crans Montana duiken extreme pk-monsters op. Tijdens een bezoek aan de beurs in Genève eind februari besloten we op een vrije dag naar Lausanne te gaan. Het resultaat was weinig qua spots, maar een andere spotter was in juni een stuk succesvoller dan wij toen hij een Maserati MC12 wist vast te leggen. Helaas wel in een parkeergarage, maar dat maakt de spot natuurlijk niet minder. Wat de spot mogelijk nog fraaier maakt is het feit dat de MC12 in een andere kleur werd gespot dan de meeste exemplaren die gemaakt zijn. Maserati leverde de MC12 enkel in het blauw/wit.

2010: vijf topspots uit Zwitserland

Pagani Zonda C12-F Roadster

Zwitserland is een autorijk land. Er staan tientallen Bugatti Veyron's op Zwitsers kenteken en ook andere supercars duiken regelmatig op met een kenteken dat begint met ZU of GE. GE staat voor Genève en daar is uiteraard een bak met geld te vinden. En wat doe je met geld? Een mooie auto kopen! De Pagani Zonda F Roadster is dan een extreem voorbeeld, maar wel een goede manier om geld ergens in te stoppen. Iedere Pagani is namelijk in een zeer gelimiteerde oplage gemaakt en zal in de toekomst meer waard worden. Het is een kunststuk op wielen, met het bijbehorende concert om omstanders gek te maken. In Genève staat eind februari de nieuwe Pagani. Hopelijk wordt deze ook dit jaar in Zwitserland gespot.

2010: vijf topspots uit Zwitserland

Porsche 911 Sport Classic

De laatste spot heeft te maken met de beurs waar iedereen op dit moment al over begint te watertanden, de Geneva Motor Show. Dit is de beurs waar zelfs fabrikanten naar uit kijken. Ook buiten de beurshallen kun je als autoliefhebber je ogen uit kijken naar allerlei persmodellen en bezoekers van auto's. Porsche was vorig jaar bijvoorbeeld aanwezig met twee 911 Sport Classics. Het waren tegelijk ook de eerste exemplaren die gespot werden. Voorzien van de nuchtere grijze kleur en opvallende Fuchs-velgen een opzienbarende verschijning. Porsche bouwt slechts 250 exemplaren van de Sport Classic. Een toekomstige klassieker dus.

2010: vijf topspots uit Zwitserland

Reacties op dit artikel



Gerelateerd nieuws