2007: De übercombo's

  • Emil
  • 29-12-2007 12:08
  • 12523
  • 38

2007: De übercombo's

We hebben het afgelopen jaar bijzonder veel dikke combo's gezien. De grote Europese steden hebben gedomineerd wat ubercombo's betreft. Dusseldorf, Londen en Parijs brachten veel moois op. Om als afsluiting van het jaar nog een overzicht te geven van alles wat voorbij kwam, hebben wij een top 15 opgesteld van de mooiste en indrukwekkendste ubercombo's van 2007!

15. Mercedes SLR McLaren 722 - Porsche 997 Turbo - Ferrari 612 Scaglietti


We beginnen met een combo uit Amsterdam. Nog steeds, met meer dan 2000 spots, een stad waar je in het weekend genoeg lekkers tegen zult komen. De PC Hooft biedt nog altijd genoeg, maar in geheel Oud-Zuid rijden veel dure auto's rond. De exoten zijn daar niet zo extreem als in Londen of Dusseldorf, maar op zaterdag kan het nog wel eens een serieus gekkenhuis zijn. Dit is een van de vele toffe combo's uit onze hoofdstad. Een SLR 722, 997 Turbo en een 612 is toch wel erg dik! Een perfect begin van een nog veertien combo's tellende special.


14. Ferrari 599 GTB - Lamborghini Murcielago Roadster


Een terechte spot op plek veertien. Daar vinden wij deze 'rijdende combo' van Jaggie. Het afgelopen jaar waren er behoorlijk veel spotters die deze prachtige stad in het Ruhrgebied bezochten. De meeste spots komen voornamelijk van de Konigsallee. Het hart van de stad waar extreem dure en minder dure winkels elkaar afwisselen. Naast de winkels is het ook een plek waar je gezien wilt worden. Met een Murcielago pas je daadwerkelijk goed bij het karakter van deze straat. Als er dan ook nog een 599GTB naast komt rijden, dan heb je een serieuze combo! Heerlijke decadentie uit Dusseldorf deze combo!


13. Ferrari Enzo - Bugatti Veyron 16.4


De volgende combo is ook een topper. In Parijs kan het nog gekker dan dit, maar dat lezen jullie een stuk verder nog wel. Hoe moet het zijn om twee supercars van de laatste 5 jaar tegen te komen. Deze Enzo is al een echt klapstuk vanwege zijn naam en prestaties, de Veyron doet er nog een extra schep bovenop. Deze auto is sneller, duurder en bovendien nu al een auto waar ze het over 100 jaar nog over hebben. Hotel Crillon, gelegen aan Place de la Concorde in Parijs, is altijd een kijkje waard!


12. Ferrari F430 - Lamborghini Murcielago LP640 - SLR McLaren


Dan de eerste combo uit het altijd overweldigende Londen. Bij Cafe Rouge en Harrods is altijd wel iets te vinden voor de digitale zoeker. Deze combo schetst een perfect beeld van Londen. De mooie oude typische gebouwen op de achtergrond in combinatie met de heerlijk gekleurde exoten is subliem. Het is echter wel een combo die je regelmatig ziet in deze wereldstad. Het stikt er van de F430's, SLR's worden er ook regelmatig gespot en zelfs een Murcielago is verre van een uitzondering. Vandaar dat hij niet in de top tien is geplaatst. Maar dan nog, het moet een geweldige kick geven, zoveel moois bij elkaar!


11. Aston Martin V8 Vantage - Ferrari F430 Spider - Porsche 997 Turbo


Een plekje verder vinden we de tweede combo uit Parijs. De Champs Elysees is in Parijs een van de prachtige locaties waar je echt gezien wilt worden. Dure kleding of een mooie auto, dat maakt niet uit. De auto's van deze spot waren hier niet om de dure kleding denken wij. Lekker opvallen is voor deze bolides wel voorbestemd. Spotter Adam wist ze vast te leggen net voordat ze weer volgas verder knalden over deze gigantische allee. Een Aston Martin V8 Vantage, Ferrari F430 en een 911 Turbo vol gas horen optrekken zal een bijzonder fraai concert voortbrengen! Een heerlijke combo, maar niet 'goed genoeg' voor de top tien.


10. SLR McLaren - SLR McLaren 722 Edition - Ferrari 599 GTB - Aston Martin V8 Vantage


We gaan weer terug naar Londen. Een van onze Belgische forumleden was hier afgelopen jaar ook een paar daagjes om eens de briljante sfeer te proeven van deze wereldstad. Uiteraard werd hij beloond met meerdere prachtige spots, waaronder deze supercombo bij een chique hotel. Je ziet twee SLR's, een prachtige 599 GTB en tot slot een Engelse beauty, de Aston Martin V8 Vantage! Drie exoten die allemaal meer dan 600pk produceren. De Aston Martin lijkt dan een mietje, maar wat betreft het uiterlijk wint hij het van alledrie!


9. Bentley Continental GT, Lamborghini Gallardo Spyder(2x) - Ferrari F430 Spider - Porsche 911


In Parijs kwamen de echte dikke spots voornamelijk van de hotels. Bezoekers waren voornamelijk mensen uit het rijke Midden-Oosten. Deze combo is, net als de andere combo's uit Parijs, om te smullen. Tweemaal een Lamborghini Gallardo Spyder met daarvoor een Ferrari F430 Spider geparkeerd. Verderop zijn nog andere auto's te ontdekken zoals een speciale Q7, een Bentley Continental GT en tot slot een 911! Deze fraaie combo werd gespot in de omgeving van de Arc. Een AG-tip misschien; vergeet de zijstraten niet te checken in Parijs!


8. Audi R8 - BMW M6 - Maserati GranSport - Ferrari 599 GTB - Bugatti Veyron 16.4


Vanuit Parijs dalen we verder af naar het zuiden van dit wijnland. In Saint-Tropez heeft een lange tijd een student gezeten die een aantal prachtige spots meebracht naar Autogespot. In juli van dit jaar kwam er weer een 'zotte' combo vanuit het stadje waar P.Diddy ook graag zijn jacht aanmeert. Bij een hotel stond een handvol auto's die je dagelijks niet snel zult aantreffen. Een BMW M6 is misschien een van de weinige 'niet exclusieve' bolides tussen al dit geweld. De Veyron is zoals gewoonlijk weer het hoogtepunt van deze ubercombo! Wat ons betreft een echte top 10 combo van het afgelopen jaar!


7. Porsche Carrera GT - Bentley Arnage T - Ferrari 575M - Aston Martin DB7 Zagato


Dan deze recente combo. Hij werd namelijk net voor de kerstdagen op Autogespot gezet. Het is wat ons betreft de allermooiste combo van afgelopen jaar die wij zagen uit Londen. In dit nauwe, verlaten steegje loop je zomaar eventjes vier gruwelijke exoten tegen het lijf. Vervolgens blijkt er in de garage waar de Carrera GT uitkomt ook nog eens een McLaren F1 en een Enzo Ferrari te staan. En dan natuurlijk niet even de GT3 vergeten! Hoezo, over gekkenwerk gesproken. Dit is het toppunt van wat Londen te bieden heeft. Zelfs in de oude garages, die vroeger gebruikt werden voor koetsen, stikt het van de duizenden ponden kostende auto's!


6. Aston Martin DB9 - Mansory Continental GTC - Rolls Royce Phantom - Lamborghini Gallardo Spyder, Ferrari F430 - Bentley Arnage


De combo, die net niet de top 5 haalt, is een overheerlijke diverse combo uit het Noorden van Duitsland. Hamburg en Bremen zijn steden waar regelmatig spots vandaan komen. Er zitten namelijk twee Duitse spotters die AG wel weten te vinden. En net als Engelsen zijn Duitsers ook bijzonder autogek. Officieel staan er dan misschien geen Duitse auto's tussen, maar veel dure merken worden wel geholpen door een grootmacht uit dit land. Deze spot is vooral prachtig, omdat er zoveel verschillende type auto's tussen staan. Een Gallardo Spyder, maar ook een Phantom. Wat ze allemaal op deze parking doen? Wij hebben geen flauw idee. Wel zijn we er zeker van dat dit ook een extreem lekkere combo is, die vermeld moet worden!


5. Ferrari F430 Novitec Rosso - BMW Lumma - Gemballa GTR 650 EVO Avalanche



In het zuiden van Frankrijk is St. Tropez een topplaats om te spotten. Cannes, ook gelegen in het zuiden, is tevens een oord waar je als spotter behoorlijk los kunt gaan. De gekke Arabieren resideerden ook afgelopen zomer weer in het fijne Europa. Natuurlijk is een auto huren niet oke, dus wordt de hele meute meegenomen uit de woestijn. Dat resulteerde in ieder geval in deze bizarre combo! Stuk voor stuk extreem getunede auto's, die eerder thuishoren op een tekening. De bedrijven Gemballa, Novitec en Lumma hebben het wel in hun donder dit soort bizarre creaties te produceren. Heerlijk materiaal in ieder geval voor de decadente bevolking uit Dubai. Die houden namelijk wel van een extra grote velg of een ander kleurtje. Een echte supercombo ondanks dat het 'maar' drie exoten zijn.


4. Ferrari 360 Spider - Bentley Continental GT - Bentley Continental Flying Spur - Bentley Continental GTC - Lamborghini Gallardo - Mansory Flying Spur - Ferrari F430 Spider - Audi R8


Wederom zijn we in Parijs waar de frontpageschrijver Emil zelf deze uitbundige combo op zijn xD-kaartje wist vast te leggen. Er staan in totaal negen spotwaardige auto's in een rij achter elkaar geparkeerd. Je wordt totaal overdonderd als je ziet hoeveel dure auto's er staan, niet normaal en eigenlijk ook ongehoord voor Parijs! Vooral de R8 en Lamborghini Gallardo trokken extreem veel aandacht. Een Bentley is in Parijs ook een dagelijkse verschijning, al is het niet zo gek als in Londen, het zijn vooral de nieuwe en opvallend gekleurde auto's die veel aandacht trekken!' Een heerlijke combo die de zomer even doet herleven. Een temperatuur van 25 graden, dikke exoten, wat wil een spotter nog meer!


3. Ferrari 599GTB - Lamborghini Murcielago - Lamborghini Gallardo(2x)


Op nummer vijf stond een combo met auto's afkomstig uit het Midden-Oosten. Ditmaal betreft het een combo die geschoten werd in dit extreem rijke land. Wat kun je over zo'n spot als dit kwijt. De locatie is geweldig, de auto's zijn geweldig en tot slot, de kleuren zijn subliem! In Europa zijn mensen nogal snel geneigd een nette en strakke kleur te nemen op hun Lamborghini. In Dubai moet een auto knallen en hier zul je dan eerder een oranje en groene Lamborghini aantreffen. Een combo die echt thuis hoort in de top drie van afgelopen jaar. Alles klopt hieraan, er zijn alleen nog brutere ubercombo's...


2. Bugatti Veyron - SLR McLaren - Porsche Carrera GT(2x) - Ferrari 612 - Porsche 997 Turbo - Bentley Continental Flying Spur


Voordat we de nummer een bekend maken moet er natuurlijk nog een nummer twee zijn. Wederom is het een extreme combo uit Parijs. Ditmaal niet alleen kwantiteit , maar ook veel kwaliteit! Voor Hotel Plaza Athenee in Parijs wist Emil deze bizarre combo vast te leggen. In zijn reisverslag van Parijs is meer te lezen over dit extreme gebeuren. Een gehele groep mensen uit het Midden-Oosten in Parijs betekent gewoon terror! Een Bugatti Veyron, twee Carrera GT's, een SLR McLaren en nog allerlei andere supercars stonden bij dit hotel. Voor veel spotters een onwerkelijk scenario. Waar moet je dan beginnen met foto's maken? Een echte ubercombo, die terecht thuis hoort in de top drie! Maar toch is er zelfs nog een betere spot.


1. Lamborghini Murcielago(2x) - Maserati Spyder - Lamborghini Gallardo(2x) - Lamborghini Miura - Bentley Continental T - Bentley Continental R - Ferrari 360CS(2x)


De nummer een komt ook uit de hoofdstad van Frankrijk. Deze combo werd niet geplaat voor een prachtig hotel, aan het water, of ergens anders in de buitenlucht, maar in een parkeergarage. Ja de enige combo uit een garage van de hele serie combo's. En toch is het deze combo, die met voorsprong wint vinden wij. Hij was totaal onverwacht en dat maakt het super. In de parking in de buurt van Avenue Foch stonden zoveel auto's dat het onmogelijk was niet gek te worden. Enkele topspots waren een Murcielago, Miura, 360CS en een Continental T Mulliner. Allemaal stuk voor stuk auto's, die een droom zijn om te spotten. Deze verdieping van de parkeergargage staat werkelijk vol met exoten! De miljonairsavenues van Parijs bevinden zich dus niet alleen boven de grond, maar ook onder de grond. Een werkelijk paradijs voor de spotter!


Wat kun je dan eigenlijk over kwijt over deze gigantische rij ubercombo's. Zoals in de vastgoedwereld ook wel eens wordt gezegd, het belangrijkste is ook bij spotten; lokatie, lokatie en nog eens lokatie. Londen, Parijs en ook Dusseldorf hebben hun plekken waar je extreme combo's kunt platen. Een exoot schat je pas echt op waarde wanneer je hem tussen de normale auto's ziet staan. Maar dit soort combo's zijn vergelijkbaar met met alle genotsmogelijkheden tegelijk. Voor de spotter dus heerlijk! Wij hebben in ieder geval weer van de combo's genoten, jullie hopelijk ook!

Reacties op dit artikel



Gerelateerd nieuws