2010: vijf topspots uit Monaco

  • Emil
  • 02-01-2011 16:39
  • 5790
  • 16

2010: vijf topspots uit Monaco

Het jaar 2010 ligt achter ons en het jaar 2011 is vers begonnen. Uiteraard komen we de eerste dagen van dit jaar met het één en ander aan lijstjes. Vijf topspots uit een bepaald land is zo'n lijstjes-reeks. We hebben de top tien van landen waar in 2010 de meeste spots zijn gemaakt verzameld en daar hebben we vijf topspots uit gekozen. We beginnen vandaag met Monaco.

Audi R8 GT

De Audi R8 GT werd vorig jaar als eerste gespot in Monaco. Goed verstopt in een trailer in de haven van dit prinsdom werd deze primeur vastgelegd door ravenboy9. Met slechts 333 exemplaren is de Audi R8 GT de meest zeldzame van het stel van de R8. Waar andere modellen als massa's worden geproduceerd krijgt een select groepje slechts de GT in hun bezit. Wie de auto ooit weet te spotten kan hem herkennen aan genoeg spoilers en twee ronde uitlaten aan de achterkant. Audi heeft de R8 voorzien van de V10 motor die we kennen uit de Gallardo. In deze GT-trim produceert de auto ook net zoveel vermogen, namelijk 560 pk.

2010: vijf topspots uit Monaco

Bugatti Veyron 16.4 Centenaire

Een andere bijzondere spot is de Bugatti Veyron 16.4 Centenaire. Vorig jaar konden we het blauwe exemplaar (vernoemd naar Jean-Pierre Wimille) al op de site verwelkomen. Dit jaar heeft het rode exemplaar zijn plekje gevonden op Autogespot. Het exemplaar vernoemd naar Achille Varzi werd gespot in de haven van Monaco. Het enige exemplaar dat we nu nog zoeken is het groene exemplaar (Malcom Campbell), want ook het exemplaar in de crème-kleurstelling (Hermann Zu Leiningen) is dit jaar ook gespot. Wie zich nu afvraagt waar al die namen van zijn, dit waren coureurs die in de vroegere jaren actief waren in de racerij voor Bugatti. De kleuren die op de Veyron te vinden zijn, waren de kleuren van hun raceauto's.

2010: vijf topspots uit Monaco

Lexus LF-A

Er staan pas acht spots van de Lexus LF-A op de site. Waarvan vijf in Duitsland, één in Engeland, één in België en één in Monaco. Het exemplaar dat gespot is in Monaco is ook gespot in Londen, dus mogelijk een demo van Lexus zelf. Dat mocht de pret natuurlijk niet drukken toen dit exemplaar in februari werd gespot. Aankomend jaar zal Lexus exemplaren aan de klanten gaan aanleveren dus 2011 kan wel eens een boeiend jaar gaan worden. Deze auto is namelijk al jaren verwacht en het extravagante uiterlijk zorgt ervoor dat het een futuristische verschijning is in het dagelijks verkeerd. Zelfs in Monaco!

2010: vijf topspots uit Monaco

Pagani Zonda Cinque Roadster

Een kinderdroom om te zien, te bezitten en zonder meer om te horen. Pagani is als het gaat om emotie en uitstraling de supercar van het afgelopen decennia. Niet de Bugatti Veyron of Ferrari Enzo, nee de Zonda. Inmiddels zijn er een groot aantal versies van verschenen maar één van de meest indrukwekkende is de Cinque. Met de prachtige rode details en het wit/zwarte bodywerk is net als een Victoria's Secret dame op wielen. Veel mooier kan een auto in onze ogen niet worden. Er zijn van de Cinque Roadster slechts vijf exemplaren gemaakt en dus is het ook nog eens een extreem zeldzame verschijning. Deze Zonda Cinque schijnt ook de eerste van de vijf exemplaren te zijn die is gemaakt. Een echte topspot en supercar die thuishoort in het mekka van dit soort auto's, Monaco.

2010: vijf topspots uit Monaco

Ultima GTR

De laatste topspot uit Monaco is een beetje een vreemde eend in de bijt. Geheel ontworpen naar de mening van de jonge eigenaar, Jon Olssen. De in Zweden geboren sporter verdiend zijn geld door de meest bijzondere acties te vertonen in de wintersport op de lange lange laten of snowboard. Als onderkomen heeft hij onder andere een plekje tussen de rijken in Monaco. Dit vervoer is prima voor in de zomer om mee los te gaan. De auto weegt namelijk slechts 900 kilo en heeft 800 pk. Olssen heeft naast deze Ultima GTR ook nog een Murciélago LP670-4 SV gehad die niet lang terug is vervangen door een Nissan GT-R. Zoals bij al zijn auto's is die GT-R ook voorzien van een skikoffer op het dak.

2010: vijf topspots uit Monaco

Reacties op dit artikel