2010: vijf topspots uit Frankrijk

  • Emil
  • 15-01-2011 15:58
  • 4669
  • 16

2010: vijf topspots uit Frankrijk

We zijn aangekomen bij Frankrijk, het land waar veel mensen hun zomervakantie in doorbrengen. Maar ook voor een stedentrip is het land in trek. Tegenwoordig gaan veel meer mensen voor een weekendje naar Parijs terwijl anderen een maand verblijven aan de Franse zuidkust. Dat laatste gebied is goed vertegenwoordigd qua spots. In deze top vijf hebben we een mooie mix van een vijftal stoere spots.

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport

In deze top vijf komen we ook weer een Bugatti Veyron 16.4 tegen. In Juan-Les-Pins werd deze zwarte dakloze Veyron Grand Sport gespot. De Grand Sport is een prachtige auto om mee te touren langs de kust in het zuiden van Frankrijk, zonder daarbij de W16 met 1001 pk de sporen te geven. Lekker de dikke roffel op de achtergrond en op het zelfde tempo als de duizende caravans rustig je gangetje gaan. In de matzwarte kleur zal de supercar alleen wel erg snel warm worden wanneer het kwik boven de twintig graden stijgt. Bugatti's zijn hot in het zuiden van Frankrijk maar dit exemplaar was wel één van de meest opvallende, juist door de duistere kleur.

2010: vijf topspots uit Frankrijk

Ferrari 458 Italia

Deze specifieke Ferrari 458 Italia is wereldberoemd geworden. De foto's van de brandende Ferrari zijn namelijk de hele wereld over gegaan. Het het artikel van de betreffende Ferrari is inmiddels meer dan 35.000 keer bekeken. Onlangs zagen we zelfs de foto nog op t-shirts in het welbekende Engelse autoprogramma Top Gear. Het is toch knap lullig als je met je nieuwe supercar door de straten van Parijs rijdt en ineens begint je auto te roken en een aantal seconden later staat hij in de fik. De spotters waren in ieder geval op de juiste tijd op de juiste plek. Ferrari kwam er later achter dat meerdere Ferrari's op dezelfde plek in de brand vlogen. De oorzaak bleek uiteindelijk oververhitten van een plakmiddel dat is gebruikt voor de wielkasten. Inmiddels rijden alle eigenaren weer vrolijk rond met de exoot.

2010: vijf topspots uit Frankrijk

Ferrari Gemballa MIG-U1

Over de volgende Ferrari die getuned is door Gemballa hebben wij onze vingers de afgelopen maanden blauw geschreven. Eerst werd hij gespot, daarna doken filmpjes op en inmiddels staat het monster te koop. Geheel terecht werd de Gemballa MIG-U1 tot de spot van het jaar gekozen. In Parijs maak je altijd kans een supercar te spotten bij het Four Seasons Hotel aan Avenue George V, maar de spotters hadden zéker niet deze Gemballa verwacht. Een topspot, waar iedereen nog lang over zal praten.

2010: vijf topspots uit Frankrijk

Koenigsegg CCXR

Opvallend en passen bij de periode van het jaar. Ieder jaar komt de Al-Thani familie weer naar Europa met nieuw speelgoed. Dit jaar was dat de Koenigsegg CCXR, één van de vele speeltjes van de rijke familie uit Qatar. De babyblauwe kleur maakt deze Koenigsegg nog specialer dan de andere exemplaren die veelvoudig een vrij nuchtere kleur hebben, wat wel past bij een Zweedse supercar. Leuk is het feit dat de auto eerst bij het eigen huis werd gespot in Doha en deze zomer dus opdook in Europa. Een andere exoot die speciaal voor de familie is gemaakt is de Pagani Zonda Uno, hopelijk zien we deze volgende zomer op Autogespot.

2010: vijf topspots uit Frankrijk

Lamborghini Murciélago LP670-4 SuperVeloce

Voor Frankrijk is dit alweer de laatste spot en misschien wel de meest indrukwekkende van de vijf genoemde. Naast het Four Seasons Hotel in Parijs is er ook nog het Hôtel Plaza Athénée aan Avenue Montaigne. Dit is het beste hotel in Parijs en Arabieren vertoeven hier ook meestal een korte periode in de zomer. Afgelopen zomer kwamen ze ook als een bom invallen met een regenboog aan speelgoed, Lamborghini, Ferrari's, noem het maar op of het was te vinden in het krappe straatje. Een schitterend gezicht wat ons deed terugdenken aan de combo uit 2007 toen de Arabieren ook massaal in Parijs kwamen. Het zijn goede herinneringen aan een mooie zomer in Parijs. Hopelijk wordt het dit jaar net als in 2010 een groot feest!

2010: vijf topspots uit Frankrijk

Reacties op dit artikel



Gerelateerd nieuws

Stem nu voor de spot van de dag